Historie

UG Camping

Brochure forside med billede af campingvogn

Brochure forside

Karl Johan Hansen og Eli Valborg Hansen

Karl Johan Hansen og hans kone Eli Valborg Hansen fra 1977

Karl Johan Hansen var født i København, men voksede op på Sjælland, hvor han også kom til at leve det meste af sit liv.

Som ung blev han udlært tømrer, og under Danmarks besættelse var han aktiv i modstandsbevægelsen. Her fik han nogle forfærdelige oplevelser – ikke mindst da han mod slutningen af krigen blev taget af tyskerne og bragt til Frøslev-lejren.

I 1952 giftede han sig med Eli Valborg Hansen. De bosatte sig i Ugerløse, hvor han arbejdede for tømrermester K. J. Nielsen på Tølløsevej 361, hvor de producerede vinduer.

Luftfoto af Lyngvejen 13 og forretningen UG Camping

Luftfoto af Lyngvejen 13 og forretningen UG Camping

I 1955 fik han foden under eget bord, og startede selvstændig forretning på Lyngvejen 13. Det er Karl Johan Hansen som har bygget huset og produktionsbygningerne ved siden af huset.

Camping vognene

I 1956 skulle familien på ferie – og på det tidspunkt var deres søn blevet født. Karl Johan Hansen besluttede, at familien ikke skulle bo i telt. Derfor fremstillede han selv en campingvogn hjemme i stuen. Det blev kimen til en produktion af campingvogne kendt som UG Camping. Forretningen voksede støt.

Campingvogn på mark

En af de første selvproducerede campingvogne fra UG camping

Avisartikel om campingvogn der brød sammen

Holbæk Amts Venstreblad, 3. februar 1958

Det var ikke altid lige gnidningsløst at være producent af campingvogne – hvilket denne artikel giver et lille indblik i. Sakset fra Holbæk Amts Venstreblad 3. februar 1958.

Lille campingvogn

En af de første engelske campingvogne fra Sprite

I 1962 havde englænderne fra campingfirmaet Sprite fået øje på Karl Johan Hansen. Han fik forhandlingen af det kendte campingmærke i Danmark. Forretningen voksede yderligere. For det meste var der ansat en ekstra mand – men da produktionen og salget var på sit højeste med næsten 150 vogne om året, var der ansat 8-10 mand i virksomheden.

Ulykken

I 1972 havde ægteparret den store sorg, at miste deres datter Trine, som omkom ved en ulykke kun 16 år gammel. Det var et hårdt slag for dem begge. Ikke mindst hustruen, som efterfølgende blev syg.

 familiefoto uden søren

Eli Valborg Hansen, Karl Johan Hansen og Trine

I 1978 døde Eli Valborg Hansen, og året efter flyttede Karl Johan Hansen til Kolding. Han døde i 2007 og hans urne blev nedsat på Ugerløse kirkegård ved siden af hans kone og datter.

avisklip
Avisklip om ulykken på Østrupvej 1972

Kilder


Søren som dreng

Søren Hansen 1966

Denne historie og billeder er sendt til ugerløse.dk af sønnen Søren Hansen (f.1954). Han flyttede i 1977 til Norge, hvor han stadig bor i Tranby ved Drammen. Søren gik på Ugerløse skole i årene 1962-1971. Han er gerne i Ugerløse hvert andet år, hvor hans gamle skoleklasse holder fest.

Artiklen er redigeret af Flemming Nielsen den 13. marts 2014